Stelton

Winterse kleuren op de ontbijttafel

EM77-thermoskan design Erik Magnussen & Broodmand design Klaus Rath

Het duurt niet lang meer voordat de dagen weer korter worden en de temperaturen beginnen te dalen. Maakt niet uit: met de EM77 thermoskan en de iconische Stelton broodmand staan de hete koffie en warme broodjes altijd klaar.

Als je de tafel dekt voor meerdere personen komt het slanke, lange design van de EM77 thermoskan zeker van pas. Er blijft zo meer ruimte over op tafel, terwijl je er toch acht kopjes heerlijke koffie mee kunt schenken. De thermoskan met zijn ingenieuze kanteldop, ontworpen in 1977 door Erik Magnussen, is vandaag de dag nog net zo populair als toen deze voor het eerst op de markt verscheen.

De katoenen canvas broodmand, ontworpen door Klaus Rath, is ook nog altijd extreem populair en niet zonder reden. De combinatie van een eenduidig ontwerp, verschillende kleurcombinaties en veelzijdige gebruiksmogelijkheden maken deze broodmand tot een ware bestseller. De ruime broodmand ziet er prachtig uit op tafel en neemt slechts weinig ruimte in beslag wanneer hij wordt opgeborgen in een kast of la. Naast brood kan de mand ook gebruikt worden voor kleine producten in de badkamer, kinderkamer of andere plekken in huis waar je spullen op één plek wil verzamelen. Als de mand vies wordt, kan deze eenvoudig in de wasmachine worden gewassen.

De kleuren voor het komende seizoen zijn geïnspireerd door de prachtige kleuren van het Scandinavische landschap: de zachte blauwe tinten van de lucht en de wolken, de diepgroene kleur van het bos en het prachtige grijs van de steenachtige kust. Dit seizoen introduceren we de kleuren Cloud (lichtblauw), Dark Forest (donkergroen) en Light Grey. Zowel de EM77 thermoskan als de Stelton broodmand zijn vanaf september beschikbaar in deze drie nieuwe kleuren. Daarnaast zijn de EM77 elektrische waterkoker uit 2018, de EM77 koffiepers en de EM77 thermoskan (0,5 liter) ook verkrijgbaar in de nieuwe kleur Cloud.

Productinformatie
Verkoopprijs:
Broodmand € 34,95
EM77 thermoskan 1 L € 69,95 – 0,5 L € 54,95
EM77 elektrische waterkoker € 79,95
EM77 cafetière € 59,95

Inhoud / afmetingen:
Broodmand Ø 23 x 21 cm
EM77 thermoskan 1 L  10,5 x 17,5 x 30 cm
EM77 thermoskan 0,5 L  13,5 x 17 x 21 cm
EM77 elektrische waterkoker 1,5 L  13,3 x 20,5 x 25 cm
EM77 cafetière 1 L  10,5 x 17 x 21 cm

Materiaal:
Broodmand katoenen canvas
EM77 thermoskan ABS-kunststof met glazen inzet
EM77-elektrische waterkoker ABS-kunststof
EM77-cafetière ABS-kunststof en roestvrij staal

Ontwerper – Erik Magnussen (EM77-serie)
Erik Magnussen (1940–2014) was een van de meest succesvolle ontwerpers van Denemarken. Hij volgde een opleiding tot keramist aan de School of Applied Arts and Design en studeerde in 1960 af met een zilveren onderscheiding. Magnussen heeft een grote diversiteit aan producten ontworpen, van meubels en lampen tot elektrische apparaten. Voor Stelton heeft hij verschillende tijdloze designs gemaakt, zoals de EM-scheepslamp, EM-bestekserie en de populaire en iconische EM77-thermoskan, die een belangrijk onderdeel van Stelton’s DNA en merkidentiteit vormt. Het design van EM77 combineert een perfecte vorm met perfecte functionaliteit. In de afgelopen veertig jaar zijn er over de hele wereld meer dan tien miljoen producten verkocht. De ontwerpen van Erik Magnussen worden regelmatig tentoongesteld in musea over de hele wereld.

Ontwerper – Klaus Rath (broodmand)
Klaus Rath (geboren in 1964) studeerde af als industrieel ontwerper aan de School of Architecture in Århus, Denemarken. Hij heeft een praktische benadering van het ontwerpproces en richt zich in gelijke mate op zowel esthetische, functionele, technische als commerciële aspecten. Hij is zowel een productontwerper als een grafisch ontwerper en heeft diverse designprijzen gewonnen. Voor Stelton heeft hij de populaire broodmanden, de Freja stalen kan, de Forest collectie in staal en eikenhout en vele andere producten op zijn naam staan. Klaus Rath heeft daarnaast voor RIG-TIG de SAY-CHEESE-kaassnijder en -kaasschaaf, het BREW-IT-thee-ei en de SWEEP-IT-handveger en blik ontworpen.

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht