Stelton

Geïnspireerd door de natuur

Stockholm Lignum door Bernadotte & Kylberg

De samenwerking tussen Stelton en de Zweedse ontwerpers Bernadotte & Kylberg zet zich voort – deze keer met een nieuwe interpretatie van de Stockholm-collectie. Deze artistieke collectie is gebaseerd op de voorliefde van de designers voor de Stockholm-archipel.

Komende herfst wordt een nieuw ontwerp geïntroduceerd — Stockholm Lignum — waarbij Bernadotte & Kylberg zich vooral richten op het landschap en de kleuren van de prachtige archipel. De fauna van deze regio en de prachtige bruine, rode, groene en blauwe tinten vormden de inspiratie voor het nieuwe artistieke patroon van deze serie, die daarom de naam Lignum (Latijn voor ‘hout’) heeft gekregen.

De serie omvat drie vazen en drie schalen van verschillende afmetingen, gemaakt van aluminium met koudglazuur, wat de collectie haar exclusieve uitstraling geeft en de hoogwaardige kwaliteit onderstreept. Het prachtige handgemaakte patroon maakt van zowel de vazen als de schalen unieke kunstwerken die perfect passen in een eenvoudig, minimalistisch interieur, zowel op zichzelf of in een groep met verschillende formaten voor een dramatischer effect.

De schalen kunnen worden gebruikt voor fruit, salades of andere koude snacks. Met hun hoge kwaliteit en tijdloze vormen zijn deze producten perfecte cadeaus voor een bruiloft, verjaardag of jubileum.

Productinformatie
Verkoopprijs:
Schaal S  ( Ø 20 x 7 cm ) € 74,95
Schaal M (Ø 30 x 10 cm)  € 179,95
Schaal L ( Ø 40 x 11,7 cm)  € 280,-
Vaas S  (Ø 14 x 15,7 cm) €  89,95
Vaas M  (Ø18 x 19,4 cm) € 169,95
Vaas L ( Ø 22,5 x 21,2 cm) € 245,-
Materiaal: Aluminium en koudglazuur

Ontwerper
Het creatieve bureau Bernadotte & Kylberg werd in 2012 opgericht door Carl Philip Bernadotte (geboren in 1979) en Oscar Kylberg (geboren in 1972). Bernadotte & Kylberg heeft producten ontworpen voor een aantal bekende Zweedse interieur- en modemerken. Hun ontwerpfilosofie is gericht op het maken van duurzame, tijdloze ontwerpen van kwaliteitsmaterialen waar mensen jarenlang van kunnen genieten. Het ontwerpduo vond de inspiratie voor deze collectie in de Stockholm-archipel en de Baltische Zee, gebieden waar ze allebei, van jongs af aan, al verknocht aan zijn.

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht