Stelton

De EM77 thermoskan en Pilastro drinkglazen

Zowel voor warm als koud

De EM77 thermoskan ontworpen door Erik Magnussen + Pilastro drinkglazen ontworpen door Francis Cayouette

De EM77 thermoskan met de unieke dop is in 1977 ontworpen door Erik Magnussen en heeft inmiddels koffietafels over de hele wereld versierd. Met meer dan 17 miljoen verkochte thermoskannen in meer dan 60 verschillende kleuren, is de designklassieker één van de bestverkopende Stelton ontwerpen aller tijden.

De kleuren voor het SS20-seizoen zijn saffraan, citroen en appelgroen, een sterk oranje, een lichtgele en een felgroene kleur. Na de duisternis van de winter brengen deze drie kleuren een element van frisheid en positiviteit, elk op hun eigen manier, of je nu koffie in de tuin serveert, in de keuken of op de vergadertafel. Naast de unieke afsluitdop, krijg je ook een schroefdop, waardoor je de kan gemakkelijk kunt afsluiten en meenemen.

De EM77 wordt gebruikt voor zowel koude als warme dranken. Met zijn glazen binnenwerk heeft de thermoskan een isolerend vermogen waardoor de vloeistof voor langere tijd koud of heet blijft. Serveer bijvoorbeeld een heerlijke verfrissende limonade of ijsthee uit de iconische kan samen met het nieuwe Pilastro-drinkglas ontworpen door Francis Cayouette.

Het Pilastro glas kan, evenals de EM77 Thermoskan, worden gebruikt voor warme en koude dranken. Dus serveer je favoriete drankje en kijk eens hoe het licht op het gegroefde oppervlak van het glas danst. Het eenvoudige maar mooie ontwerp maakt de Pilastro-drinkglazen geschikt voor dagelijks gebruik maar ook voor een feestje. De glazen hebben een conische vorm, waardoor ze kunnen worden gestapeld en zo minimale kastruimte innemen.

Zowel Pilastro als de EM77 in de nieuwe kleuren liggen vanaf maart in de (web)winkels.

Productinformatie
EM77 thermoskan
Materiaal: ABS kunststof en glazen binnenwerk
Afmetingen: 30 x 10,5 x 17 cm
Inhoud 1 l. (8 kopjes)
Kleuren: appelgroen citroen, saffraan
EUR 69,95

Pilastro drinkglazen
Materiaal: machinaal geblazen glas
Afmetingen: Ø 8 x 11 cm
Inhoud: 33 cl
EUR 29,95 (set van 6)

Design: Erik Magnussen (EM77)
Erik Magnussen (1940–2014) was een van de meest succesvolle ontwerpers van Denemarken. Hij volgde een opleiding tot keramist aan de School of Applied Arts and Design en studeerde in 1960 af met een zilveren onderscheiding. Magnussen heeft een grote diversiteit aan producten ontworpen, van meubels en lampen tot elektrische apparaten. Voor Stelton heeft hij verschillende tijdloze designs gemaakt, zoals de EM-scheepslamp, de EM-bestekserie en de populaire en iconische EM77-thermoskan, die een belangrijk onderdeel van Stelton’s DNA en merkidentiteit vormt. Het design van EM77 combineert een perfecte vorm met perfecte functionaliteit. In de afgelopen veertig jaar zijn er over de hele wereld meer dan 17 miljoen producten verkocht. De ontwerpen van Erik Magnussen worden regelmatig tentoongesteld in musea over de hele wereld.

Design: Francis Cayouette (Pilastro)
Francis Cayouette (1969) studeerde industrieel design aan de universiteit van Montreal en richtte de studio Unit 10 Design op in 1999 in Kopenhagen. Unit 10 Design werkt met verschillende Scandinavische en internationale merken in product design, interieur design en meubels. Francis Cayouette ontwierp onder andere de COOL-IT waterkaraf voor RIG-TIG, de Theo serviescollectie en de Hoop vazen voor Stelton.

Stelton
Het in 1960 opgerichte Stelton is een innovatief Deens ontwerphuis dat bekend staat om zijn tijdloze Scandinavische ontwerpfilosofie. De vele productlijnen van Stelton zijn het resultaat van waardevolle samenwerkingen met internationale architecten en ontwerpers, en winnen regelmatig prijzen zoals de Red Dot Award, de German Design Award en de ID Award. De producten van Stelton hebben een creatief en intelligent design. Het bedrijf zit achter iconische ontwerpen zoals de Cylinda-lijn van Arne Jacobsen en de EM77-thermoskan van Erik Magnussen. Deze klassiekers worden gecomplementeerd door nieuwe koffie- en theecollecties zoals Theo, Emma en Collar, prachtige interieurproducten en verrassende persoonlijke accessoires.

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht