Rolf Benz

Optimale geluiddemping met Itec® Optimise vinylvloeren

Meer akoestisch comfort is een vereiste die vandaag steeds vaker in de aanbestedingsfase voorkomt. Denk hierbij aan scholen, de zorgsector, werkomgevingen of commerciële ruimtes. Producenten spelen daarop in met innovatieve oplossingen. Zo biedt Itec Contract Floors de Optimise 50/70 aan, een vloer die tot 19dB impactgeluid kan verminderen.

Het geluid van voetstappen, schuivende stoelen en vallende voorwerpen zorgt voor geluidsgolven door de vloer, zelfs door meerdere ruimtes. Een goede akoestische vloerbedekking werpt een buffer op tussen dit soort ‘impactgeluid’ en de massieve ondervloer, die meestal van beton is.

Itec Contract Floors heeft de functionele eigenschappen van haar vinyvloeren de laatste jaren sterk verbeterd. Onder meer met het oog op meer veiligheid (isafe) en hygiëne (antibacteriële werking Sanitec), en ook akoestisch comfort. De juiste dikte van de vloer speelt hier een grote rol, want die moet worden afgestemd op de dikte van de betonvloer. Dankzij de hoge dichtheid en superieure isolatie beperkt de nieuwe Optimise 50/70 akoestische vloer het impactgeluid met een indrukwekkende 19dB.

De Optimise 50/70 heeft een slijtlaag van respectievelijk 0,50 en 0,70 mm, heeft een breedte van 2 meter op rol en werd speciaal ontwikkeld voor ‘heavy duty’ omgevingen. En dat niet alleen op functioneel-technisch gebied. Resultaat is een vloer met een glad oppervlak dat prettig loopt en verkrijgbaar is in tal van dessins om voor elke gewenste sfeer of uitstraling de juiste keuze te kunnen maken.  

Meer informatie: IVC Group: www.ivcgroup.com.

Over ITEC
IVC Group, opgericht in 1997, is de grootste producent van vinylvloeren wereldwijd. Met 1.500 medewerkers in 6 productie-units in België, Luxemburg en de Verenigde Staten, ontwikkelt en produceert IVC Group jaarlijks ruim 100 miljoen m2 vinylvloeren.

De productportfolio bestaat uit 4 merken: Leoline® (residentiële vinylvloeren op rol), Flexitec® (residentiële vinylvloeren op rol Noord-Amerika), Itec® (projectvinylvloeren op rol) en Moduleo® (hoogwaardige modulaire vinylvloeren voor project- en residentieel gebruik).

Sinds 2015 maakt IVC Group deel uit van het Amerikaanse beursgenoteerde Mohawk Industries Inc., de wereldwijde marktleider in vloerbekleding.

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht