Rolf Benz

Rolf Benz 629 wint ICONIC AWARD: Innovative Interior 2019

Eetkamerprogramma Rolf Benz 629 behoort nu al tot de succesvolle debutanten van het seizoen. Het ensemble van bank en stoel dat tijdens de Hausmesse van 2018 voor het eerst werd gepresenteerd, is door de Rat für Formgebung. De prijsuitreiking vond plaats op 13 januari 2019 ter gelegenheid van de imm cologne (14 t/m 20 januari).

De harmonieuze eetkamerzitmeubels zijn door een vakjury van gerenommeerde designexperts verkozen. Het programma draagt dezelfde signatuur als de eveneens bekroonde clubfauteuil Rolf Benz 562 uit 2017: beide ontwerpen zijn afkomstig van de Zwitserse designer This Weber.

Bank en stoel overtuigen door een markante en warme designtaal die een alternatief biedt voor de vaak zeer strenge vormen van onze tijd. Geïnspireerd door de jaren 50 uit de vorige eeuw zijn bank en stoel met hun organische schalen en uitstekende poten qua vormgeving tegelijkertijd helemaal volgens deze tijd: eetkamerbanken zijn een grote lifestyle-thema. De bank Rolf Benz 629 is het resultaat van vele jaren designevolutie. De elegante, lichte eetbank is oerdegelijk en stabiel en heeft daarom geen zichtbaar raamwerk nodig.

De poten van stoel en bank zijn leverbaar in drie massief houten-uitvoeringen en twee gelakte metalen versies. De stoel is er bovendien in een draaibare versie. De eetkamermeubels kunnen daarnaast met hun stofferingen aan persoonlijke wensen worden aangepast. Ze zijn leverbaar in effen of in mix & match, met de rugschaal in leer en de zitting in stof. Passend bij deze nieuwe eetkamerzitmeubels presenteert Rolf Benz met Rolf Benz 939 en Rolf Benz 967 twee nieuwe eettafels, waardoor een markante productfamilie ontstaat, waarvan de karakters toch autonoom blijven.

Producteigenschappen Rolf Benz 629

www.rolf-benz.com

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht