Rolf Benz

Rolf Benz TIRA. Voor heel persoonlijke posities.

Van deze bank hebben designliefhebbers gedroomd: Rolf Benz TIRA combineert een verfijnde lichtheid met artistieke, ambachtelijke stofferingsdetails en de vrijheid om op elk moment perfect te zitten, te liggen en te ontspannen. Dankzij een innovatieve, voor patent aangemelde functie maakt het programma altijd de heel persoonlijke relaxpositie mogelijk.

De elegante bank, die ook als koppelbank uit afzonderlijke elementen kan worden samengesteld, werd vormgegeven door de designer Joachim Nees. Deze ontwikkelde al het in 2014 gepresenteerde, meervoudig onderscheiden functiemeubel Rolf Benz NOVA. 

Zijdelen met een luxueuze uitstraling op een verfijnd metalen onderstel, sierlijke rugschalen, zeer comfortabele stofferingselementen voor zitting en rugleuning met uitvoerige siernaden en losse, zachte rugkussens zijn de vormgevingselementen van Rolf Benz TIRA. 

De uitgebreide stoffering van de nieuwe bankcreatie biedt al in de basispositie een ergonomisch zitcomfort van topklasse. Elk model beschikt bovendien over een ontspanningsfunctie, die via een fraai vormgegeven lus met houten greep kan worden geactiveerd. 

Beweegt men de zitting naar voren, dan verandert het stofferingselement van de rugleuning in een extra zitvlak dat met 42 cm verlaagd is. Op het losse kussen, dat in deze positie tegen de rugschaal ligt, kan men zo perfect relaxen. Wordt het kussen verwijderd, ligt men heerlijk comfortabel op de 180 cm lange zitting. Nog meer gemak en het echte comfort van een hoge leuning biedt een optioneel leverbaar functiekussen dat tegen de rugschaal kan worden geplaatst en in zijn schuinstand individueel kan worden ingesteld. 

Rolf Benz TIRA maakt ook vanuit esthetisch oogpunt de hoogste individualiteit mogelijk. Wanneer de bank vrij in het vertrek staat, is het met name aantrekkelijk om de zwart gelakte rugschalen geheel volgens de gewenste uitstraling met de beschikbare leersoorten en stoffen van de Rolf Benz-bekledingscollectie te bekleden. Rugkussens en romp worden eveneens graag geheel naar believen geïnterpreteerd. Een verdere optie: het handige aflegblad van eiken dat zich op wens tussen twee zittingen laat integreren. 

Prijsvoorbeeld:
Bank Rolf Benz TIRA (bankbreedte 225 cm): in stof vanaf € 6.060,-, in leer vanaf € 7.250,-.  

Producteigenschappen Rolf Benz TIRA:

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht