Rolf Benz

Nieuw op de IMM Keulen 2020: Rolf Benz LIV. Het nieuwe Duits-Italiaanse living concept.

In de woonkamer is de bank het middelpunt en de spiegel van het leven. Hier worden ideeën geboren en nieuwe energie opgedaan. Samen met de Italiaanse designstudio Nichetto Studio heeft ROLF BENZ een modulair woonconcept gerealiseerd. Met Rolf Benz LIV definieert het designmerk uit het Zwarte Woud ‘luxe 2020’ als de perfecte symbiose van Duits-Italiaanse bankkunst.

“Liv”, de naam van het nieuwe Living Concept, dat staat voor het leven zelf.

Nichetto-studio meets ROLF BENZ
Met de ontwerpers Luca Nichetto en Francesco Dompieri heeft ROLF BENZ twee grote namen geselecteerd voor het ontwerp van Rolf Benz LIV. Hun passie voor het ambachtelijke en industriële productieproces is wereldwijd net zo populair als de zorgvuldig geselecteerde culturele referenties van hun producten. Nichetto Studio werd in 2006 in Venetië opgericht en is sinds 2011 ook in Stockholm gevestigd.

Luca Nichetto’s missie voor Rolf Benz LIV: “Onze bedoeling was om een bank te ontwikkelen die zich aanpast aan de verschillende behoeften van de hedendaagse woonruimte. Het zou eindeloze mogelijkheden moeten bieden om voor elke situatie de juiste combinatie te bieden. ”

Bij Rolf Benz LIV ontmoet Italiaanse banktraditie Duitse technologie en kwaliteit. Het resultaat is een zeer flexibel banksysteem dat op een adembenemende manier geometrie en comfort combineert.

Talloze mogelijkheden
De geometrische structuren van Rolf Benz LIV worden gevormd door metalen frames. De verschillende frames zijn voorzien van een comfortabele vering en vormen de basis voor een individuele combinatie van zitkussens, rugleuningen en zijdelen. Er zijn twee zitdieptes en twee rugbreedtes beschikbaar, die in combinatie met de kast achter de bank een breed scala aan mogelijkheden bieden. Er zijn naar keuze verschillende losse, bijpassende kussens verkrijgbaar.

Oppervlakken en bekleding
Naast zwart en umbra grijs is het frame en het onderstel van de bank verkrijgbaar in de nieuwe, subtiel glanzende Marrone metallic kleur. De kast wordt uitgevoerd in zwart of umbra grijs. Voor de afdekplaat kan worden gekozen uit gepolijst natuursteen in Graphit Brown of Carrara of in helder glas met een geschilderde onderkant in zwart, umbra grijs of kastanje metaal. ROLF BENZ introduceert een nieuwe hoogwaardige wollen stof voor Rolf Benz LIV. De fijn gepixelde veelkleurige stof in combinatie met het nieuwe metalen oppervlak Marrone geeft een bijzonder elegante uitstraling.

Salontafel
De Rolf Benz 901 salontafel heeft hetzelfde opvallende frame-ontwerp als Rolf Benz LIV. Hiermee nemen de ontwerpers het idee van de klassieke salontafel over en onderstrepen de geometrische vorm van Rolf Benz LIV. De tafels hebben twee maten en twee hoogtes.

De bijzettafel Rolf Benz 902 heeft een sierlijk geïntegreerde handgreep wat het een bijzonder karakter geeft. Keuze uit een blad in natuursteen of gelakt glas, het frame kan worden afgestemd op het onderstel van de bank Rolf Benz Liv.

Producteigenschappen bank Rolf Benz Liv:

Producteigenschappen salontafel Rolf Benz 901:

Producteigenschappen bijzettafel Rolf Benz 902:

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht