Rolf Benz

Koffie-minnend Nederland maakt kennis met Wereldkampioen

Normaal gesproken wordt het eliteteam van Bravilor Bonamat alleen ingeschakeld om grotere koffiemachines te maken, voor professioneel gebruik. Maar er is belangrijk nieuws voor liefhebbers: de 28 specialisten en engineers waagden zich voor het eerst aan een consumentenmachine: de Junior. En met overweldigend succes: Nooit eerder bracht een filterapparaat een vollere koffiesmaak voort.

Het onafhankelijke en toonaangevende testorgaan ECBC uit Oslo bekroonde de in de koffiewereld  met achting ontvangen Junior (van label Espressions) met het felbegeerde keurmerk: ‘’Optimale extractie vanwege de waterverdeling en doorlooptijd, gecombineerd met de perfecte temperatuur’’.

Helder kraanwater wordt volle, diepzwarte koffie dankzij een maximale ontmoeting met de geroosterde en fijngemalen koffiebonen. Nooit eerder vertoond: Iedere druppel, van de eerste tot en met de laatste;  allemaal nemen ze hetzelfde optimale, intens pure aroma van geroosterde bonen in zich op.

Hoe je de beste ter wereld wordt

Hij bestaat écht: De perfecte temperatuur om de gewenste smaken en aroma’s uit koffiebonen los te weken en op te nemen in water. Dit komt nogal nauw. Junior weet deze temperatuur exact te bereiken en continu vast te houden.

Koffiebonen kennen tijdens het zetproces een nauwkeurige prestatiecurve: te lang water door koffie laten lopen levert een zurige smaak op. Te kort contact leidt tot smakeloze koffie. Doordat de Junior met de 16 nauwkeurig ingepaste watergaatjes het water optimaal verdeelt over de gemalen koffiebonen is nergens in het filter sprake van een onevenredig (te lang of te kort) contact, en is het aromaresultaat continu optimaal. Druppel na druppel.

Uniek: Junior kan een solo kop wereldkwaliteit filterkoffie zetten.

Bravilor-engineer Gerard de Groot: ‘’Met 28 specialisten en engineers op alle nodige gebied, hebben we met eerlijke, volledig consumentgezonde en –hygiënische materialen en vormen een ontzettend duurzame machine neergezet. 5 jaar lang testen, verbeteren. Zo heeft een exemplaar 10 jaar gebruik nagebootst, wat neerkomt op drieduizend keer koffiezetten. Het allerlaatste kopje was van dezelfde wereldkwaliteit als het eerste. Uniek, echt. En het apparaat was nog als nieuw. Ook een pijler was de veldtest: 100 machines verspreid over allerlei type consumentenlocaties. Héél belangrijk geweest in het proces. Continu werd koffie gezet met Junior, en alles hielden we in de gaten. Waardoor we steeds precies wisten waar we nog konden verbeteren.’’

Ontwerper Hans De Gooijer: ‘’Kijk nou eens naar de kan, met exact de cognacglasvorm, voor een geweldige circulatie van de aroma’s. En dan het primaire, robuuste materiaal dat is gebruikt, en in sublieme vormen is gegoten in die 5 jaar durende zoektocht naar perfectie.. Er komt zó veel in samen.’’

Junior-feiten

– 1.550 Watt vermogen voor een snelle, optimale koffiezettijd en -temperatuur
– Duurzaam RVS verwarmingselement voorzien van droogkookbeveiliging
– Temperatuur gestuurde verwarmingsplaat (PCT) voor de ideale koffiebewaartemperatuur
– Afneembare watertank van 1,25 liter / max. 10 koppen koffie met inhoudsindicator
– Afneembare sproeikop met 16 gaatjes voor gelijkmatige verdeling over de koffie
– ‘Soft Touch’ instelling van druppelstop en doorlooptijd
– Doorlooptijd instelbaar naar koffiehoeveelheid; van 2 tot 5 en van 6 tot 10 koppen koffie
– Slimme druppelstop met doorloopbeveiliging (zet geen koffie in druppelstopstand)
– Dubbelwandige uitneembare filterhouder met aromageleiding
– LED toets verlichting, diverse elektronische beveiligingen en ‘koffie klaar’ geluidsignaal
– ‘Auto Off’ energie spaarstand. Schakelt na 38 minuten automatisch uit; ook instelbaar op 60 minuten
– De afneembare onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig
– Solide gietaluminium body met behuizing in zwart of geborsteld aluminium
– Kema Keur en 5 Jaar garantie (2 + 3 jaar verlengde garantie na registratie)
– ECBC (European Coffee Brewing Centre) keurmerk – optimale koffietemperatuur en doorlooptijd

 

De TUV heeft Junior met goed resultaat getest op alle testonderdelen, waaronder:

–  De aanwezigheid van zware materialen zoals cadmium, lood, PBB etc.
–  De gebruikte materialen in de foodzone zijn geschikt bevonden, volgens de Duitse LFGB-norm
–  Elektrische veiligheid volgens de KEMA, en UL-normen.
–  Normen van de ECBC met betrekking tot de smaak: exact de juiste zettijd en –tempartuur.
–  De machine is Conform de laatste CE richtlijnen, hoofdzakelijk bestaande uit consumentveiligheidsaspecten.
–  De machine en verpakking zijn getest conform de EU richtlijnen op materialen die schade toebrengen aan het milieu bij ontmanteling (aan het einde van zijn levensduur).
–  De machine is getest op de norm voor stroomverbruik na 40 minuten.

 

Informatie bij: www.itmonline.nl.

IT&M

Overal ter wereld zijn specialisten bezig met het professioneel creëren van hoogwaardige keukenapparatuur. IT&M excelleert in het herkennen van de elite. Producten die van een dusdanige kwaliteit zijn dat het label ”door passie ontwikkeld” erop geplakt mag worden, kunnen worden opgenomen in de eregalerij die IT&M aan de Benelux presenteert. IT&M signaleert passie wanneer een product in gebruiksgemak buitengewoon doordacht is. Expertise en liefde voor het metier komen daar samen met volmaakte techniek. Uiteraard komen producten alleen in aanmerking voor IT&M als er sprake is van eersteklas materiaalgebruik en magnifiek design.

 

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht