Maison Berger Paris

Zomer frisheid

Speciaal voor de zomermaanden introduceert Lampe Berger in haar collectie luchtzuiveraars het kubus model in frosted glas. Een fris vierkant model dat past in ieder (vakantie)huis.

Dit model wordt nu in een speciale gifset verpakt met de nieuwe frisse geur “Fresh Anis” of “Greek Island”. Één van de geuren uit de ‘Reis om de MIddellandse Zee’.

Fresh Anis geeft de ruimte een subtiele geur met aromatische contrasten van anijszaad en de geur van de Egeïsche zee. Je herkent limoen, anijs en venkel en thijm. Maar ook roos, jasmijn en musk.

Verkoopprijs voor de giftset € 39,95.

Voor meer informatie en verkooppunten: www.lampeberger.nl  

Lampe Berger, meer dan 100 jaar geschiedenis…
In 1898 was desinfectie een grote zorg in de ziekenhuizen. Om dit probleem aan te pakken vond de apotheker Maurice Berger een gepatenteerd systeem uit voor het reinigen van de lucht door katalyse. Deze revolutionaire technologie, voor het zuiveren van lucht in afgesloten ruimte met een toevoeging van geur, werd door zijn effectieve werking al snel toegepast in huis. Dit was aanleiding tot het oprichten van het bedrijf Lampe Berger.

Hoe werkt de Lampe Berger?
Lampe Berger is een decoratief object met bovenop een metalen rand waarin een keramische brander met een lont is geplaatst. Deze lont wordt in de speciale Lampe Berger- parfum geplaatst. Als Lampe Berger voor het eerst gebruikt wordt dient de lont zich ongeveer 20 minuten vol te kunnen zuigen met de parfum. Vervolgens kan de brander worden aangestoken. Als deze heet genoeg is, na ongeveer 2 minuten branden, kan de vlam worden uitgeblazen. De brander blijft gloeien, katalyseren, op de door de lont opgezogen vloeistof. De effectieve, luchtzuiverende werking van de Lampe Berger, berust vervolgens op een aantal slimme principes. Ten eerste zorgt de hete brander ervoor, dat bacteriën en andere kiemen in de omgevingslucht gedood worden omdat de hittebron van 550 à 600 graden Celsius deze aantrekt. Ten tweede zorgt de verdampende vloeistof ervoor, dat het brandproces continueert, net zolang totdat je de dop op de Lampe Berger plaatst om de zuurstoftoevoer te stoppen.

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht