Maison Berger Paris

Maison Berger Paris x Matali Crasset

Maison Berger Paris sloeg de handen in één met de Franse industrieel ontwerpster Matali Crasset voor de nieuwe design collectie : Maison Berger x Matali Crasset. Het ontwerp is modern en industrieel.

Matali Crasset, geboren in 1965 en opgeleid in industrieel design op Les Aterliers in Parijs. Ze raakt geïnspireerd door te experimenteren, het dagelijks leven en het stellen van de vraag van wat de oorspronkelijke functie is van een product. Ze werkt samen met een breed scala aan verschillende werelden: van ambacht tot elektronische muziek en van de textielindustrie tot fair trade. Haar ontwerpen zijn wereldwijd bekend en te zien in  openbare collecties van de gerenommeerde musea’s zoals het Centre Pompidou in Parijs en het  MoMa in New York. Matali Crasset werkte eerder voor onder andere Denis Santachiara, Philippe Starck en Ikea.

Lampe Berger
Voor het ontwerp van de Lampe Berger liet Matali Crasset zich inspireren door het uitgangspunt van het systeem: het  lont. Het lont is een symbolisch element van de Lampe Berger en wordt gebruikt voor het reinigen en zuiveren van de lucht en het verspreiden van het huisparfum. Het weven van de lont werd de inspiratie voor het model welke zich onderscheidt door de geografische patronen in zowel het glas als de sierdop.

Parfumverspreider
In de Matali Crasset collectie is de parfumverspreider onderscheidend aan andere modellen. In plaats van parfumverspreiding via geurstokjes, wordt het parfum nu via een katoenen lont verspreid dat prachtig gebogen in spiraalvorm uit het glaswerk komt. Deze vorm zorgt voor een continue verspreiding van het huisparfum.

Huisparfum
Het speciaal ontwikkelde huisparfum Sève Éternelle is een toegankelijk parfum met de noten van Eucalyptus, salie en op ethische wijze geoogste patchoeli uit Indonesië.

De collectie is compleet en is zeer herkenbaar door de karakteristieke vormgeving. De Lampe Berger en parfumverspreider uit de Matali Crasset collectie zijn verkrijgbaar in drie kleurvarianten:  transparant, blauw en goudkleurig.

Verkoopprijzen
Lampe Berger giftset met 250 ml Sève Éternelle € 65,-
Parfumverspreider met sticks € 39,95
Geurkaars Vegan € 49,95
Autoparfum met navulling € 16,95

Informatie bij: www.maison-berger.nl

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht