Itec

Itec zet nieuwe vinyltrend met ‘Concept Ultimate’ collectie

Ook drukbelopen plekken verdienen een mooie vloer. Dat is het uitgangspunt van de nieuwe Concept Ultimate collectie van Itec. Sterk en slijtvast, met nieuwe dessins en kleuren. Voor Itec is dit de nieuwste collectie Commercial Decorative Floors.

Itec, onderdeel van IVC Group, wil met ‘Concept Ultimate’ naast functievereisten als slijtvastheid en onderhoudsgemak ook de juiste sfeer en uitstraling brengen. De vinylproducent richt zich met deze nieuwe collectie op woonzorgcentra (WZC), kinderdagverblijven en studentenvoorzieningen maar ook retail, horeca, onderwijs en kantoren kunnen kiezen voor een van de vele ontwerpen binnen Concept Ultimate.

‘Color your contract’
De nieuwe Concept Ultimate collectie biedt de keuze tussen maar liefst 74 dessins, onderverdeeld in 5 hoofdgroepen: Modern Woods, Classic Woods, Modern Structures, Uni en Colours. Zo kan er voor elk doel de gewenste sfeer worden gecreëerd, van klassiek of trendy parket tot moderne texturen, een tijdloze betonvloer, gravel en frisse granito. Het kleurenpalet gaat van neutraal grijs of bruin tot felle en frisse schakeringen van rood, groen, oranje, geel en blauw.

Speciale eigenschappen maken de Concept Ultimate collectie ideaal voor intensief gebruik: een supercompacte laag die zorgt voor een minimale restindruk en een 0,70 mm dikke slijtlaag extra verstevigd door middel van een PU-laag zorgt voor onderhoudsgemak. De vloer is standaard verkrijgbaar op rol, in banen van 2 en 4 meter.

OVER ITECwww.itecfloors.nl
ITEC Contract Floors is een programma van decoratieve projectvloeren, geluiddempende vloeren en veiligheidsvloeren. Het is een merk van de IVC Group, gespecialiseerd in vinylvloeren, designvloeren, laminaat en MDF vezelplaten. De productie vindt plaats in Avelgem (België) en Wiltz (Luxemburg). IVC Group, met 1.250 medewerkers in België, Luxemburg, de Verenigde Staten en Rusland, werd opgericht in 1997. Na de overname in januari 2013, behoren nu ook Balterio, gerenommeerd laminaatfabrikant en Spanolux, producent van MDF houtvezelplaten, tot de IVC Group. De omzet gerealiseerd in 112 landen bedroeg in 2014 zo’n 605 miljoen euro. Sinds 2015 maakt IVC deel uit van de Amerikaanse Mohawk Group, met een omzet van $7,7 miljard en 33.000 medewerkers de grootste vloerbekledingproducent ter wereld.

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht