Graham & Brown

BEHANGJURKEN COLLECTIE WERELDWIJD IN HOOFDSTEDEN TE ZIEN

Deze week werden de straten van zes wereldsteden gesierd door een catwalk met een bijzonder tintje; de modellen droegen jurken die volledig van behang waren gemaakt, ter ere van de International Wallpaper Week.

De modellen verrasten forenzen en toeristen in Amsterdam, Londen, Parijs, New York, Moskou en Melbourne toen zij een paar van ‘s wereld’s drukste locaties overnamen, zoals de Eiffeltoren, Times Square en de Millennium Bridge.

De drie jurken trokken de aandacht van vele Amsterdammers.

Deze stunt was bedoeld om mensen te stimuleren avontuurlijker te zijn met interieur, aangezien een recente enquete onder 2750 Britten uitwees dat meer dan 70% van de huishoudens nog steeds voornamelijk standaard bloemenprints of beige op de muur hebben.

Alan Kemp, hoofd marketing bij behangfabrikant Graham & Brown, zei het volgende: “We willen deze week gebruiken om iedereen te inspireren zelfverzekerd genoeg te zijn om hun huis net zo stijlvol aan te kleden als henzelf. Behang is een fantastische manier om een woonruimte in één klap op te fleuren; het is ‘fast fashion’ voor je huis.”

De ontwerper lichtte toe: “Ik heb geput uit mijn ervaring met kleding ontwerpen en interieurdesign bij het ontwerpen van deze unieke jurken. De modetrends die we net op de internationale catwalks voorbij hebben zien komen, vormen nu al een inspiratiebron voor interieurs over de hele wereld en deze jurken zijn de belichaming van dat proces.”

De International Wallpaper Week is een branchebreed initiatief wat het erfgoed, de vaardigheid, en de creativiteit van behang viert met moderne winkelketens en kledingfabrikanten. De celebrity-ambassadeurs dit jaar waren onder andere Barbara Hulanicki, Julien Macdonald, Kelly Hoppen en Laurence Llewelyn-Bowen.

Ga voor meer informatie en interieuradvies van de experts naar www.wallpaperweek.com.  

Noot voor de redactie:
*Een enquete onder 2750 mensen in het Verenigd Koninkrijk van 16 en ouder, uitgevoerd door Censuswide namens Graham & Brown in september 2016.

Over International Wallpaper Week:
International Wallpaper Week is bedoeld om de consument te aan te moedigen om high fashion in huis te brengen met behang. Tijdens deze tweede editie is het evenement internationaal opgezet en schakelt Graham & Brown wereldwijd partners en ontwerpers in om het mode-imago van behang te promoten, van de VS en Frankrijk tot Japan en Australië.

In het Verenigd Koninkrijk slaan beroemde ontwerpers, geliefde winkelketens en fabrikanten de handen ineen om de behangindustrie voorop te stellen en een wijd aanbod aan interieurinspiratie aan te bieden.

De week vindt plaats van 3 t/m 9 oktober en begint met een stijlvolle stunt in hartje Londen, die vervolgens herhaald wordt in steden over de hele wereld, en de meest trendy behangprints van het Verenigd Koninkrijk zal onthullen.

Andere geplande activiteiten zijn een poging tot een wereldrecord behangen en een speciale tentoonstelling in een kunstgallerij.

www.wallpaperweek.com
#INTWW #wallpaperweek
www.facebook.com/NationalWallpaperWeek
@nwallpaperweek

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht