Freistil

Freistil 156-155-153: nieuwe eethoek, salontafel en hocker

Freistil 156: ascetisme plus sensualiteit – gaat samen!
Allerhoogste ambachtelijke kwaliteit en een minimalisme, dat warm en eenvoudig werkt, deze eigenschappen kennen we van het Shaker* meubilair. De ontwerpers van freistil hebben deze creatieve geest uit de 19e eeuw vertaald naar de 21e eeuw en deze heerlijke ongedwongen eethoek gecreëerd. De kracht van de massieve eikenhouten tafel en banken zit hem in het materiaal en de ambacht. De eethoek ontleent haar charme aan de poten, die met een tapgat in het tafelblad zijn verwerkt en de consequent doorgevoerde dwarsbalken. De natuurlijke barsten in het hout worden met zwarte kunsthars gevuld en in hun levendige schoonheid benadruktZo wordt de oorspronkelijke Shaker* stijl verbonden met woonwensen van nu. De tafel en de bank zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De bank wordt met de kussens uit de collectie freistil 198 een echte zittenblijver.

Freistil 155: salontafel, hocker of allebei
Het idee dat een meubelstuk voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden, ligt geheel in de lijn van de Shaker* stijl. Zoals bij freistil 155, waarvan de schoonheid wederom te danken is aan de constructie. Doorgetrokken lijsten , getapte poten, verschillende houtnerven en –kleuring zoals gevulde barsten zijn de elementen die kenmerkend zijn voor freistil155, en dat in drie hoogten.

Freistil 153
Flexibel maatje. Een salontafel die tijdens een feestje dienst doet als extra hocker. Een trapje waarmee je ook de bovenste plank van de kast bereikt. Een plek voor een plant, stapel boeken, chipschaaltje, de mogelijkheden zijn grenzeloos. Echter in al zijn hoedanigheden heeft freistil 153 de uitstraling van een design stuk. Naar wens leverbaar met zitkussen.

Technische informatie

*Shaker Stijl
De Shakers vormen een religieuze gemeenschap die in de 18de en 19de eeuw werd opgericht. Hun beginselen bestonden uit eenvoud, bruikbaarheid en eerlijkheid. Hun geloof kwam tot uiting in de goed gemaakte meubels van minimalistische ontwerpen. De Shaker-style is een begrip in de wereld van het meubelontwerp. De meubels zijn gemaakt door handwerklieden die met meesterschap en toewijding hun stukken maakten, volgens tijdloos ontwerp. Meubilair werd zorgvuldig gemaakt, met functionele vorm en proportie. In plaats van het gebruik van versieringen ontwikkelden zij “creatieve oplossingen, zoals asymmetrische accenten. Meubels gemaakt van kersen, esdoorn of grenen hout, die over het algemeen werd gekleurd of beschilderd met een van de kleuren die werden gedicteerd door de sekte, meestal blauw, rood, geel of groen. Vele voorbeelden van Shaker meubilair overleven en worden bewaard vandaag de dag, met inbegrip van dergelijke populaire vormen zoals Shaker tafels, stoelen, schommelstoelen, en kasten. Verzamelingen van Shaker meubilair worden onderhouden door veel kunst en historische musea in de Verenigde Staten en Engeland, maar ook in tal van particuliere collecties.

Voor meer informatie en verkoopadressen: www.freistil-rolfbenz.com.

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht