Duravit

We kunnen niet om water besparen heen!

Water besparen is een van de Duravit hoofddoelen bij de ontwikkeling van duurzame producten. Duravit biedt WC’s aan die met slechts 6, 4,5 of nog minder liter water, hygiënisch doorspoelen.

Dit is mogelijk doordat de Duravit ingenieurs de geometrie van de WC’s aan de spoelhoeveelheid hebben aangepast. In combinatie met moderne spoeltechniek worden zo interessante resultaten behaald. Met de Dual-Flush kan per jaar circa 17.000 liter water in een 4-persoons huishouden worden bespaard. Deze hoeveelheid is gelijk aan circa 100 vullingen van een standaard Happy D ligbad.

De urinoirs Architec Dry and McDry staan aan de top als het om water besparen gaat. Deze hebben helemaal geen druppel water nodig. In de sifon van Architec Dry bevindt zich een innovatief buisvormig membraan, dat automatisch sluit nadat de urine er door heen stroomt. Via het membraan is een afsluiting met een reinigingsactieve gelring geplaatst. McDry is gebaseerd op een ander principe. Het bevat een puur plantaardig en daardoor biologisch afbreekbare vloeistof die lichter is dan urine. Bij beide urinoirs worden onaangename geuren effectief vermeden, waarbij geen spoeling nodig is.

Water besparen hoeft niet veel moeite te kosten. Toepassing van duurzame producten in de badkamer en toilet is een goed begin.

Meer informatie is verkrijgbaar bij: Duravit Nederland, 073-6131970, info@nl.duravit.com, www.duravit.nl  

  

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht