Duravit

Duravit Armatuur C.1 beloond met de iF GOLD AWARD 2018 – Luv, Vero Air c-bonded en de BioTracer krijgen de iF DESIGN AWARD

Dit jaar ontvangt Duravit voor de 41e keer de iF DESIGN AWARD. Het gaat hierbij om de iF GOLD AWARD voor uitmuntend design, vakmanschap, milieuvriendelijkheid, functionaliteit en innovatie van de nieuwe armaturenserie C.1. Met deze prijs wordt opnieuw bevestigd hoe sterk het design van Duravit-producten is. Bovendien krijgen Luv, Vero Air c-bonded en de BioTracer de iF DESIGN AWARD, die jaarlijks wordt uitgereikt door ’s werelds oudste onafhankelijke designinstituut, iF International Forum Design in Hannover. Ontwerper Kurt Merki, productmanager armaturen Timo-Marcel Nagel en Joseph Greilinger, hoofd PR, nemen de iF GOLD AWARD in ontvangst tijdens de feestelijke ceremonie op 9 maart in München.

De designlijn C.1 is een perfecte weerspiegeling van de designtaal van Duravit. De ergonomisch gevormde handgreep met een uitsparing aan de onderkant ligt prettig in de hand en laat zich nauwkeurig bedienen. Goed doordachte details, zoals de minimale voeg tussen het meubel en de handgreep, garanderen bovendien een perfecte look. Vier verschillende hoogtes voor verschillende waskomafmetingen, 3-gatsarmaturen in twee hoogtes en wandarmaturen met uitloop in twee lengtes zijn niet alleen een lust voor het oog, maar maken de wastafel ook uiterst comfortabel in gebruik. Voor alle andere badkamerkranen, zoals voor bidet, douche en ligbad, biedt C.1 ook optimale armatuuroplossingen; altijd passend bij de betreffende inbouwsituatie.

Luv, Vero Air c-bonded en de BioTracer krijgen de iF DESIGN AWARD. Deze Duravit-producten maakten indruk op de 63-koppige jury van onafhankelijke, internationale experts door hun vergaande, innovatieve designkwaliteiten.

“Onze missie: designbadkamers tot een belevenis maken. We zetten daarvoor de hoogste kwaliteit, origineel design en comfortverbeterende technologie in. Deze kenmerken zijn de bouwstenen van ons wereldwijde DNA. Daarom onderscheiden we ons in wat we doen. Dat we hiermee op de goede weg zijn, is dit jaar tot onze vreugde bewezen door de iF GOLD AWARD.” Frank Richter, voorzitter Raad van Bestuur.

Al 65 jaar is de iF DESIGN AWARD een wereldwijd erkende onderscheiding voor uitstekend design. Het iF-logo staat internationaal bekend als symbool voor de beste ontwerpprestaties. De iF DESIGN AWARD is een van de belangrijkste designprijzen ter wereld die wordt toegekend voor ontwerpprestaties in alle disciplines: product, verpakking, communicatie en service design/UX, architectuur en interieurontwerp, en professioneel concept. Alle onderscheiden inzendingen worden opgenomen in de iF WORLD DESIGN GUIDE, gepubliceerd in de iF design-app en tentoongesteld in de iF-designtentoonstelling in Hamburg.

www.duravit.com.  

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht