Cosentino

Le Big Fish – een concept van Robert Kranenborg in de Foodhallen Amsterdam – West

Amsterdam heeft er een nieuwe hotspot bij: Le Big Fish. In de Foodhallen in Amsterdam, presenteren chefs Robert Kranenborg, Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot hun nieuwe seafood-streetfood concept Le Big Fish. Voor de werkbladen viel het oog van de chefs op Silestone® in de marmertint Lyra, perfect voor een open keuken die intensief wordt gebruikt.

Het concept van de Foodhallen is geïnspireerd door ‘indoor food markets’ zoals de Torvehallerne in Kopenhagen, Mercado de San Miguel in Madrid en de Borough Market in Londen. Dit onmisbare concept voor een ‘big city life’ wordt voor lokale bewoners en toeristen de uitgekozen plek om heerlijk rond te lopen en te genieten van verschillende gerechtjes.

De Hallen Amsterdam
De plek waar ooit de eerste elektrische trams in Amsterdam werden onderhouden heeft een nieuw leven gekregen. In de voormalige tramremise, een rijksmonument gebouwd tussen 1902-1928, is nu De Hallen Amsterdam gevestigd. Midden in de 19e eeuwse stadswijk Amsterdam West.

Onderdeel van de Hallen zijn de Foodhallen. Hier hebben verschillende ondernemers een foodstand; op een beperkt aantal vierkante meters worden hier de lekkerste en meest bijzondere gerechten bereid. Van alles is er maar een, om het concept uniek te houden. Zo is er onder andere een Vietnamees, een Italiaan, een wijnbar, een hamburgerbar, een ballenbar en een viskraam. Bezoekers kunnen dus kiezen uit een gevarieerd aanbod kleine en grotere gerechten en hier gezamenlijk van genieten aan een van de tafels in het midden van de ruimte.

Streetfood
De oorsprong van streetfood ligt buiten Nederland. Overal ter wereld vind je specialiseerde foodstands met tot in perfectie uitgevoerde gerechtjes. De trend van foodstands en gespecialiseerde bereidingen, breidt zich nu ook uit naar Europa. Na Madrid, Kopenhagen en Londen heeft ook Amsterdam nu Foodhallen. Vanuit het idee “one chef, one dish” is deze gespecialiseerde “viskraam 2.0” ontstaan.

De keuken vormt het hart van de ruimte, de open-space opstelling zorgt voor direct contact tussen de chefs en de gasten. Aangezien het werkblad intensief gebruikt wordt, moet dit aan hoge eisen voldoen.Silestone® is niet alleen mooi maar blijft ook mooi. Het werkblad is kras,- en vlekbestendig, zuurbestendig en hygiënisch. Voor Le Big Fish werd er ook een Integrity spoelbak in dezelfde kleur en uit hetzelfde materiaal als het werkblad geïnstalleerd. De spoelbak is naadloos en heeft ronde hoeken, wat schoonmaken vereenvoudigd. Zo lopen het werkblad en de spoelbak in elkaar over voor een homogeen en rustgevend resultaat. Het industriële uiterlijk van de hal contrasteert zo mooi met de witte marmertint Lyra uit de Silestone® Nebula collectie.

Le Big Fish is een plek waar je kunt smullen uit de zee. Traditionele gerechtjes zonder pretenties, volgens moderne technieken bereid. De zorgvuldig uitgezochte vangst bepaalt het menu, zoals crispy steamed burgers, taco’s en soep met pit.

Robert Kranenborg – Le Big Fish.
Project Le Big Fish Opening van een ‘viskraam’ in de Foodhallen in Amsterdam – West
Locatie Bellamyplein 51 – Amsterdam
Chefs Robert Kranenborg Richard van Oostenbrugge Thomas Groot
Opening Oktober 2014
Materiaal Silestone® by Cosentino Integrity
Toepassing Werkbladen Ijsbakken Spoelbak Silestone_NL Kleur Lyra – Nebula collective
Filmpje Le Big Fish: https://youtu.be/OuuoK5HkugI
Foto’s in high res:
 https://cosentino.box.com/s/q9imo8m5jwsx90k04j7yusnd5bsmisur

Meer informatie:
Cosentino The Netherlands
Suzanne Winters – Marketing coordinator
T: +31 (0)493-326910
E: swinters@cosentinogroup.net
www.cosentinogroup.net
www.dekton.com

Volg Cosentino ook via:
Newsblog: http://nederland.cosentinonews.com
Facebook: http://www.facebook.com/silestonenederland
Twitter: https://twitter.com/

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht