Blomus

Mondgeblazen, asymmetrische vazen

Drop, de nieuwe collectie mondgeblazen vazen van het Duitse ontwerpbureau blomus, valt op door de kleine luchtbellen in het glas en door de asymmetrische vorm. Drop is verkrijgbaar in twee formaten en kan worden gevuld met bloemen in alle kleuren van de regenboog of met één prachtige bloem.

Meester in glas
Justyna Poplawska, de ontwerper achter Drop, is gespecialiseerd in glas. De vaas die zij heeft ontworpen, kan zowel voor grote bossen als voor losse bloemen worden gebruikt. Poplawska heeft gekozen voor donker getint glas in mokka en grijs, wat een mooi contrast oplevert met de kleurrijke bloemen. Als Drop een mooie eigen plek krijgt, vangt en reflecteert de vaas het licht op spectaculaire wijze.

Drop lijkt weg te zweven door de ronde vorm die geleidelijk dikker en vervolgens op asymmetrische wijze weer smaller wordt. Drop wordt mond geblazen en blijft door zijn gewicht en stabiliteit ook in balans als de vaas wordt gevuld met grote takken en zware bloemen.

Elke vaas is op een subtiele manier anders, omdat alle glasblazers hun eigen methode hebben om glas te blazen en te verwerken. Dit geeft de collectie een poëtisch tintje. Justyna Poplawska is een erkende glasontwerpster. Glas is haar passie, omdat dit onberekenbare, grillige materiaal oneindige mogelijkheden biedt om perfecte vormen en kleuren te bedenken.

De in Polen geboren ontwerpster is afgestudeerd aan de kunstacademie in Polen, de kunstacademie in Kopenhagen en de Koninklijke Deense Academie voor Schone Kunsten. Ze woont tegenwoordig in Kopenhagen.

Drop is beschikbaar op blomus.com en bij geselecteerde winkeliers vanaf september.

Product informatie / Drop
Materiaal: glas
Kleur: smoke, coffee

Klein:
Maten: H 16.5 cm / Ø 12.5 cm
Prijs: € 39,95

Groot:
Maten: H 24 cm / Ø 19 cm
Prijs: € 69,95

 

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht