Blomus

Een les in geometrie

Samenwerken met het Duitse ontwerpersduo Kaschkasch is een creatief proces. Uit één idee ontstaan meerdere ideeën en inzicht in wiskundige vergelijkingen maakt integraal deel uit van de procedure. Het resultaat is dit keer een collectie schalen van eikenhout, uitgevoerd in hexagonale patronen.

Hexa is een collectie schalen om eten in te serveren of om fruit of groente in te presenteren. De collectie is echter ook prachtig als ornament op zichzelf.

De schalen worden samengesteld uit drie of vier aparte ruiten die samen een zeshoek vormen. Hexa heeft niet alleen een magnifieke vorm, maar wordt ook gemaakt van magnifiek materiaal: eiken.

Eiken is hardhout en is daardoor ideaal voor het maken van meubels en andere objecten die lang mee moeten gaan. Hexa wordt samengesteld uit meerdere stukken hout en het wonderlijke lijnenspel en de mooie kleuren accentueren de prachtige structuur van het hout.

Wat is er zo bijzonder aan Hexa?
“We wilden een driedimensionaal effect creëren met Hexa, een optische illusie met vier hexagonen waardoor de schaal op een kubus lijkt. We besloten om drie objecten te maken die goed te combineren zijn. De schalen kunnen in elk gewenst patroon worden geplaatst, wat het speelse karakter van het ontwerp benadrukt”, aldus ontwerpers Sebastian Schneider en Florian Kallus.

Hexa is beschikbaar op blomus.com en bij geselecteerde winkeliers vanaf september.

Product informatie / Hexa
Design: Kaschkasch
Materiaal: eiken

Maten:
Klein: H 3.5 cm / W 29.5 cm / L 26 cm
Prijs: € 29,95

Medium: H 3.5 cm / W 38.5 cm / L 34 cm
Prijs: € 49,95

Groot: H 3.5 cm / W 49.5 cm / L 26 cm
Prijs: € 64,95

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht