Terug naar overzicht

Persreis Cosentino, Spanje

Collage

Namens Cosentino Nederland hebben wij afgelopen week een persreis naar het hoofdkantoor en de fabrieken in Almeria, Spanje mogen verzorgen. Stek Magazine en Residence waren dit keer onze gasten. Dinsdagmiddag vertrekken we per vliegtuig naar Allicante om daar vervolgens per auto af te zakken richting Almeria. De warme Spaanse zon en een heerlijk Spaans tapas diner doen ons heel snel de lange reis vergeten.

Website nieuws1

De volgende dag schittert de zon boven aan de hemel en maken wij ons klaar voor een bezoek aan de groeves van Cosentino. Super indrukwekkend, zo immens. Respect voor de natuur maar vooral ook voor de mensen die er werken.

Website nieuws2

Later bezoeken we de fabriek waar marmer verwerkt wordt. We bekijken de blokzagen en de tegelfabriek. Daarna lopen we naar de stalenfabriek, waar stalen gemaakt worden van Silestone, ECO en alle natuursteen soorten. Vervolgens bezoeken we de Silestone productie en de maatwerk fabriek. Later op de dag brengen we een bezoek aan de compleet nieuwe Dekton fabriek (80.000 m²,de productielijn is 1km lang met een productiecapaciteit van 1500 platen per dag). We krijgen zo een goede indruk welke groei Cosentino de afgelopen 30 jaar heeft doorgemaakt en nog steeds doormaakt.

Een persoonlijke meet & greet met Paco Cosentino geeft de dag extra cachet.

Website nieuws3

Cosentino heeft een enorme betrokkenheid met Spanje en in het bijzonder de regio waar ze is gevestigd. Dat blijkt ook weer als we ’s avonds vertrekken naar Granada. Na een overheerlijk en bijzonder diner in restaurant Alameda http://alameda.com.es/restaurante-alameda/ zijn we namen Cosentino te gast in de unieke setting van de Nasrid paleizen en tuinen van het Alhambra voor een uniek concert van The London Royal Philharmonic Orchestra. Cosentino is een van de hoofdsponsoren van dit evenement. Dat ze ook een marmeren vloer hebben geschonken aan het Alhambra zien we de volgende dag.

Na een korte nacht vertrekken we vroeg in de ochtend naar het Alhambra. Deze bezienswaardigheid behoort tot 1 van de zeven wereldwonderen. Terwijl we genieten van het pracht en praal van de Arabische paleizen, de geurende tuinen en de imposante Christelijke renaissance kerken en de middeleeuwse torens lijkt het of we terug zijn in de 14de eeuw.

Maar zoals altijd komt aan alle goeds een einde… dus helaas nemen we afscheid van deze prachtige stad, het heerlijke zonnetje en het hele fijne reisgezelschap.

Terug naar overzicht